U Pučkom otvorenom učilištu Ploče otvorena je izložba akvarela, djela koja čine samo dio bogatog fundusa ustanove.
Izložbu je otvorio dugogodišnji slikar Ante Dragobratović, program je vodila Lora Mihaljević, a glazbeni ugođaj pružila glazbena skupina KUD Neretvanke Stablina.

Akvarel je jedna od najzahtjevnijih tehnika u slikarstvu. Da bi umjetnik uradio dobar akvarel mora imati i dobre preduvjete. Mora imati kvalitetan akvarelni papir i kvalitetne akvarelne boje. Akvarel je vodena tehnika koja se radi u jednom dahu i ne trpi popravke i dalnja dorađivanja. Specifičnost akvarela je da se u pravilu nikada ne koristi bijela boja, već se za svjetlosne efekte ostavlja bjelina papira. Obično se radi nanošenjem lazurno razrijeđene boje na mokri papir, a dalnji ekfti ovose o sposobnosti umjetnika. Svaki akvarel ne mora uspjeti, zato umjetnik u više navrata pokušava doći do idealnog akvarela. Svaki umjetnik ima svoj način i pristup akvarelu.

Izloženi akvareli su nastali na 20 proteklih likovnih kolonija koje su održane u Pločama i samo su jedan mali dio bogatog fundusa koji je u vlasništvu Pučkog otvorenog učilišta Ploče i Grada Ploča.

Galeriju slika možete pronaći ovdje.